Réka és Zoli nem idegenek számomra. Valamikor a gyermek- és a tinédzseréveim között gyakran részt vettem a máréfalvi alkotótáborokban, ahová engem mindig inkább a társaság, mintsem az alkotás vágya vonzott. Ezekben a táborokban ismertem meg őket. Bár nem tartottuk a kapcsolatot az elmúlt években, mindig jól esett pár szót váltani, amikor néha összefutottunk, és nyomon követni  az életük alakulását. Mindig valami féle példaként tudtam rájuk tekinteni, még akkor is, amikor még csak fiatal, középiskolás, meg egyetemista szerelmesek voltak. Már akkor olyan.. szépnek hatottak. És bár ezt a külsőségektől sem tagadhatjuk el 🙂 nem erre értem, hanem inkább a kettejük kapcsolatára, viselkedésére, egymáshoz való viszonyulására, amiből sugárzott a kedvesség, az egymás iránti tisztelet, szeretet. Szépek voltak együtt mindig is. A megfogalmazás mindenféle jelentésében.

Mondhatjátok, hogy utólag könnyű okosnak lenni, de én igazából soha nem hittem, hogy ez másként fog alakulni, mint ahogyan alakult. Hogy Réka és Zoli Isten színe előtt is összeköti majd az életét. Egyedül amiben reménykedtem, hogy majd én lehetek az, aki ezt fotókban is megörökítheti 🙂

Az esküvőjük ugyanilyen volt, mint a kapcsolatuk. Szép. Szép hagyományaiban, őszinteségében, hitében, táncában, jó kedélyében, mulatságában, és szép abban a mérhetetlen szeretet-tömegben, ami az egészet körüllengte.

hozzászólás